Finaler 2013

Tradisjonen tro ble årets finaler spilt på Stavollen Idrettsplass. I år var det klart for åtte finaler hvor den første ble blåst av klokken 9. God innsats og dyktige lag skapte en god atmosfære og spennende kamper. En oversikt over kampene og lagbilder kan finnes i denne artikkelen.

Erdal – Fana 2
2-1
J13

Ett tidlig Erdal-mål satte ett støkk i Fana-laget. Da de økte ledelsen senere i kampen ble det for vanskelig for Fana-jentene. Ett mål ga dem håp, men Erdal kontrollerte inn seier i dagens første finale.

Stine Edvardsen på Erdal ble kåret til banens beste spiller. Hun blir beskrevet som en spiller med god fart, gode basisferdigheter og for hennes evne til å være mye spillbar.

Dommertrio:

Andreas Rønnng,  Sindre Jakobsen og Marius Kristiansen.

Erdal – J13

Fana 2 – J13

Sotra – Fana
1-4
G14

I den første guttefinalen spilte Sotra mot Fana. Fana gikk inn i kampen med god intensitet og høyt press. De fikk etterhvert belønning for strevet og fikk ett mål. Etter som kampen fortsatte fikk de inn 3 mål til. Sotra fikk en sen redusering, men det var ikke nok til å ta igjen forspranget til Fana. Fana tar fortjent seieren og kan løfte årets pokal.

Fanaspiller Ervinas blir kåret til banens beste for måten han styrer kampen med god kontroll.

Dommertrio:

Renè Nordvik, Kim Wollertsen og Logeswaran Ratnam

Fana G14

Sotra G14

Os 1 – Gneist 1
1-0
G13
 
Dagens tredje finale ble spilt mellom Os og Gneist. To gode lag spilte en jevn kamp, men til slutt var det Os sine talentfulle gutter som trakk det lengste strået og gikk av med seieren.
 
Dommer:
Johannes Gjøsund

Os 1 – G13

Gneist – G13

Os – Smørås
0-1
G19

Dagens Juniorfinale for herrer ble en jevnspilt kamp. Tøffe dueller og store sjanser preget kampen, men gode prestasjoner i de bakre rekker sørget for at kampen gikk videre i ekstraomganger. Med få minutter igjen lager Os straffe. En sikker Smørås-kaptein setter ballen sikkert i mål, og Smørås blir belønnet med årets pokal i G19 finalen.

Kampens beste spiller ble Thomas Mills. Hans finslepne teknikk og tydelige ro i spillet ga ham tittelen.

Dommer:

Abdulhadi Al-Fahad

Smørås G19

Valestrand Hjellvik – Smørås
3-0
J14
 
Valestrand Hjellvik hadde allerede før kampen vunnet tribunekampen. Men store bannere og vaiende flagg var det god stemning før J14 finalen. Også ute på banen viste Valestrand Hjellvik seg fra en god side. Selv om Smørås spilte en god kamp, vant Valestrand Hjellvik komfortabelt 3-0.
 
Dommer:
Katarina Olsen

Valestrand Hjellvik J14

Smørås J14

Bjarg – Lyngbø
0-1
G16
 
Årets G16-finale ble spilt av Bjarg og Lyngbø. Begge lagene stilte med gode spillere, så det var duket for en spennende kamp. Ett tidlig Lyngbø-mål ble kampens eneste. Lyngbø kan dermed heve pokalen fra årets G16-finale.
 
Lyngbø’s keeper spilte en strålende kamp, og ble kåret til banens beste spiller.
 
Dommer:
Charles Whitely
 

Lyngbø G16

Bjarg G16

Åsane – Gneist
1-0
J16
 
Dagens siste dame-finale ble spilt av Gneist og Åsane. To gode lag førte til en spennende finale. Flere sjanser til begge lag skapte spenning, men til slutt var det Åsane som trakk det lengste strået. Dermed kunne Åsane heve pokalen i dagens siste dame-finale.
 

Åsane J16

Gneist J16

 
Bjarg – Ny-Krohnborg 2
6-5
Herrer
 
Dagens siste finale hadde action fra start. Divisjonsforskjellen mellom Bjarg og Ny-Krohnborg 2 førte til at bortelaget startet med 4 straffer, hvor alle 4 resulterte i mål. Med en stor ledelse la Ny-Krohnborg seg lavt for å forsvare seg. Bjarg slet med å få i gang spillet sitt, men etterhvert kom målene. I løpet av 2. omgang klarte Bjarg å snu kampen, og ledet 5-4. Ny-Krohnborg kjørte på i de siste minuttene med lite å tape. Dette resulterte i ett mål, og plutselig ble det spenning i kampen igjen. Bjarg klarte derimot å sette inn ett seiersmål, og til tross for høyt press fra gjestene kunne Bjarg sitt seniorlag ta sitt 5 trofé av 5 mulige i Lagunen Fotballfest.
 
Jan Marius Skulstad på Bjarg ble kåret til banens beste spiller.
 

Bjarg Senior

Ny-Krohnborg Senior