Finaler 2014

Årets finaler er ferdigspilt på Stavollen for denne gang. Det var en dag duket for fantastiske scoringer, ekstraomganger og lange straffesparkomganger. Her er lagbilder og referat fra samtlige av dagens finaler.

Nymark – Løvham

J13

1-2

I årets første jentefinale var det Nymark som skulle møte Løvham i J13-klassen. Nymark begynte med ett handicapmål. Mens morgensolen begynte å komme fram for fullt klarte Løvham å utligne midtveis ut i 1. omgang. I 2. omgang fikk Løvham ett mål, som viste seg å bli det seirende målet, da Nymark ikke klarte å vippe en jevn kamp i deres favør.

Banens beste spiller ble Løvhams spiller nummer 17, Katherine Vera Filan.

Søreide – Kringlebotn

G13

2-2

I G13-finalen møtte Søreide ett heltent Kringlebotn lag. Her startet Kringlebotn med ett handikapmål, og dette skapte starten for en spennende kamp. 3 mål ble scoret i ordinær tid; ett av Kringlebotn og to av Søreide. Kampen gikk videre til ekstraomganger, men her fikk vi heller ingen vinner. Årets reglement i Lagunen fotballfest sier at det ikke er riktig å avgjøre en finale på myntkast, derfor blir begge lag kåret til vinnere, da de ikke kunne skilles på banen.

Banens beste var Søreides solide kaptein, Scott Rakner.

Sandviken – Mathopen/Vadmyra

J14

2-0

Dagens andre finalerunde startet med J14-oppgjøret mellom Sandviken og Mathopen/Vadmyra. Sandviken begynte med ett handicapmål. Kampen viste seg derimot å ikke skille mellom divisjonsforskjellen, og Sandviken vippet kampen i sin favør med ett mål midtveis i 1. omgang. Målet ble kampens eneste, og dermed endte J14-finalen 2-0 til Sandviken.

Banens beste ble nummer 7 på Sandviken, Cornelia Blytt

Sædalen – Sotra

G14

0-1

I guttefinalen var det Sædalen som spilte mot Sotra. Kampen var veldig jevnspilt, preget av en midtbanekrig og få målsjanser. Kampen gikk etterhvert videre til ekstraomganger, og da vi alle trodde dommeren skulle blåse av siste ekstraomgang, kriger en Sotraspiller inn målet. Målet avsluttet kampen, som følge av golden-goal-regelen.

Nummer 10 på Sædalen, Jonas Fredriksen, ble kåret til banens beste.

Gneist – Fana

J16

1-1 (3-2 på straffespark)

J16-finalen var en klassekamp! Fana gikk opp i ledelsen i 1. omgang, mens Gneist utlignet i 2. omgang. Kampen gikk dermed videre til ekstraomganger. En spennende ekstraomgang ble enda mer nervepirrende da Fana får utdelt straffespark. Hele Gneist-leiren fikk derimot anledningen til å juble da Gneist-keeperen redder straffen. Kampen fortsettes, og etter andre ekstraomgang går kampen inn i finaledagens første straffekonkurranse. Om noen ikke syntes denne kampen var spennende nok i utgangspunktet, fikk de ihvertfall pulsen i gang nå. Straffekonkurransen begynte med å vippe i Fanas favør med stillingen 1-0 etter 2 runder og 3 strafferedninger. Gneists keeper kunne deretter skrive på seg to redninger til, mens straffeskytterne gjorde deres jobb. Dermed måtte Fana bite i det sure eplet, og tilkjenne Gneist finaleseieren.

Banens beste ble Gneist keeper, Frida Buberg, med 4 strafferedninger. En redning i ekstraomgangene, og tre i straffekonkurransen. Vel fortjent bestemannspris!

Bjarg – Bergen Nord

G16

0-1

Omgangene i cupen er ikke så lange, dermed har vi fått flere spennende oppgjør med ekstraomganger eller dramatiske avslutninger. G16-finalen mellom Bjarg og Bergen Nord fulgte samme mønsteret. Lagene var veldig jevnspilt, og kampen var preget av få sjanser. Kampen gikk til ekstraomganger, og også her var kampen preget av slitne bein og jevne lag. Målet som avgjorde kampen var neppe årets cups peneste mål. Ett langt frispark inn i feltet, og til slutt etter mye rot i nedslagsfeltet fikk en heldig Bergen Nord spiller foten på ballen, og dermed var Bergen Nord vinnere på Golden-Goal.

Banens beste ble Bergen Nords spiller nummer 19, Jonas Bogetveit.

Lyngbø – Smørås

G19

0-0 (9-8 etter straffespark)

G19-finalen har nok dagens heftigste sluttresultat, men det er ikke fordi vi hadde en målrik kamp. Oppgjøret mellom Lyngbø og Smørås var en kamp som var preget av ett defensivt innstilt Smørås som stort sett jobbet for å holde ett godt offensivt Lyngbø unna. Kampen ender målløst i ordinærespilleminutter, og kampen går videre til ekstraomganger. Heller ikke her utmerker noen av lagene seg med mål. Kampen ender i straffesparkkonkurranse og her får vi får massive sluttresultat. 10 runder med straffer må til før lagene kan splittes. Her var vi vitne til 17 mål, 2 redninger og en bom. Kampen ender til slutt i Lyngbøs favør.

Banens beste ble Smørås’ keeper og spiller nummer 12, Christian Nordstrøm.

Bjarg – Åsane

Damer

0-8

Dagens siste damefinale ble spilt etterhvert som mørket senket seg over Stavollen. For Bjargdamene ble denne finalen desverre like mørk som omgivelsene rundt seg. Åsane kunne til slutt juble for en solid gjennomført kamp, og 8 mål i Bjargs nett. Bjargdamene strakk ikke helt til i dag, men sammen med Åsane stod de for en underholdende avslutning på dagen.

Banens beste spiller ble Åsanes spiller nummer 9, Stine Rygel.

Smørås – Sartor

Herrer

2-2 (7-6 etter straffespark)

I årets herrefinale var det Sartor som møtte dagens andre Smøråslag. Sartor fikk begynne med på handicapstraffer som følge av divisjonsforskjellen, og fikk full uttelling. Dermed måtte Smørås starte med en stor oppgave foran seg. De fikk en redusering, men måtte vente helt til sluttminuttene før de kunne nyte utlikningen. Kampen gikk deretter til ekstraomganger, deretter straffesparkkonkurranse. Lagene viste seg tidlig å være jevne også her. Dagens andre straffesparkkonkurranse ble ikke like lang som den første, men her måtte det 8 runder før vi fikk en avgjørelse. Vi trodde vi skulle få det tidligere da Smørås’ keeper redder en Sartorstraffe i 5. runde, men på det siste avgjørende straffesparket slår også Sartors keeper til med en klasseredning. Dermed går konkurransen videre med ytterligere to mål og en brent straffe for Smørås, mens Sartor måtte se at de klarte å brenne to straffer og score ett mål. Dermed gikk Smørås til topps med sluttresultatet 7-6.

Prisen for banens beste gikk til Smøråsspiller David Davitian.